Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα του 99ου Συστήματος Προσκόπων

Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014

Στις 17-23 Ιουλίου η Κοινότητα Ανιχνευτών του Συστήματος μας πραγματοποίησε την Μεγάλη Δράση Υπαίθρου ή αλλιώς την Ιπτάμενη της Κατασκήνωση με την συνεργασία άλλων 3 Κοινοτήτων Ανιχνευτών. 

Φέτος κοινή απόφαση για την Δράση των Ανιχνευτών μας ήταν η εξερεύνηση της ιστορίας των ορεινών περιοχών της Πάφου! Με σημείο έναρξης τον Πρόδρομο οι Ανιχνευτές κινήθηκαν μέσα απο μονοπάτια της φύσης μέχρι το χωριό Καμινάρια όπου διανυκτέρευσαν για το βράδυ! Οι επόμενες δύσκολες μέρες οι Ανιχνευτές εξερεύνησαν το Ευρωπαϊκό μονοπάτι της φύσης (Ε4) των Ενετικών Γεφυριών. Περνώντας απο όλα τα γεφύρια που συναντά κάποιος στο διάβα του, καταλήξαμε στο χωριό Παναγιά όπου διανυκτερεύσαμε ακόμα ένα βράδυ! 

 

Συνεχίζοντας κινηθήκαμε προς τα χωριά Δρούσια και Ίνεια για ζήσουμε την εμπειρία της αναρρίχησης στο αναρριχητικό βράχο Γερακόπετρας! Με την βοήθεια ειδικών εκπαιδευτών, οι Ανιχνευτές αλλά και οι Βαθμοφόροι έζησαν την εμπειρία της αναρρίχησης και της καταρίχησης τόσο με το φώς της ημέρας αλλά και στο σκοτάδια μια εμπειρία ανεπανάληπτη για όσους την έζησαν!

Γύρω στις 3:00 το πρωί, οι Ανιχνευτές αναχώρησαν απο το χωριό Δρούσια και κινήθηκαν για το πιο χαλαρό κομμάτι της Ιπτάμενης τους κατασκήνωσης στον κατασκηνωτικό της Πόλις Χρυσοχούς όπου απο την Δευτέρα μέχρι την Τετάρτη οι Ανιχνευτές είχαν την ευκαιρία να ξεκουραστούν απο τα 50 χιλιόμετρα τα οποία περπάτησαν και έκλεισαν έτσι μια όμορφη Ανιχνευτική κατασκήνωση αλλά και μια επιτυχημένη Ανιχνευτική χρονιά!

 

Ραντεβού ξανά σύντομα για νέες Ανιχνευτικές περιπέτειες!

 

Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014 Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014 

Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014 Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014 Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014 Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014

You are here: Home Ειδήσεις Ιπτάμενη Κατασκήνωση 2014