Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα του 99ου Συστήματος Προσκόπων

Πρόσκοποι Δημοκρατίας 99ου ΣΠ Μαρωνιτών

Στόχος και σκοπός κάθε νέους Πρόσκοπου που εντάσσεται στην Προσκοπική οικογένεια, είναι η κατάκτηση του Πτυχίου Δημοκρατίας, της ύψιστης τιμητικής διάκρισης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου που απονέμεται στον κάθε ένας ξεχωριστά απο τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, υψηλός Προστάτης του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Το Πτυχίο Δημοκρατίας συγκεντρώνει όλες τις γνώσεις, εμπειρίες, δράσεις, χαρές και λύπες ζεί ο κάθε Πρόσκοπος όλα τα χρόνια που ανήκει στην Προσκοπική οικογένεια. Μια προσπάθεια που αρχίζει απο την πρώτη χρονιά της Ομάδας Προσκόπων και τελειώνει την τελευταία χρονιά της Ανιχνευτικής ζωής. Νέοι και νέες 18 χρονών, αγνοούν όσα εύκαιρα και εύκολα έχει να προσφέρει η σημερινή κοινωνία και ζούν ένα αλλιώτικο τρόπο ζωής, ένα Προσκοπικό τρόπο ζωής και η επιβράβευση όλων τους είναι το Πτυχίο Δημοκρατίας. 

Το Σύστημα μας, για πολλά χρόνια έκανε μεγάλες προσπάθειες να μείνει ανοικτό, να μπορέσει να οργανωθεί σωστά, να βρεί τον δικό του χώρο για να στεγαστεί και ο κόσμος που πέρασε και έμεινε στο Σύστημα δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ζήσει όλα όσα πρέπει να ζήσει ένας Πρόσκοπος μέχρι τα 18 του. Όλα αυτά τα χρόνια, υπήρξαν δύο μοναδικές εξαιρέσεις αφού δύο δικά μας μέλη ο Γιάννης Στεφανή και η Μαριλένα Στεφανή ήταν οι πρώτοι που έβαλαν το Σύστημα μας στα βιβλία των Προσκόπων Δημοκρατίας του Σώματος Προσκόπων Κύπρου.

Φέτος στις 29 Αυγούστου 2013, μετα από μια δύσκολη χρονιά, την 100η χρονιά του ΣΠΚ και μετά από πολλά χρόνια, το Σύστημα μας έχει πλέον ακόμη 5 Προσκόπους Δημοκρατίας οι οποίοι πήραν το Πτυχίο τους σε μια όμορφη τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να παραδίδει σε περίπου 300 Προσκόπους Δημοκρατίας το Δίπλωμα τους.

Ο Γιώργος Σκούλλος, η Μαρούλλα Πετρή, η Μισιέλ Φραγκίσκου, ο Στέφανος Χατζηρούσος και ο Αντώνης Σκούλλος είναι πλέον οι νέοι Προσκόποι Δημοκρατίας του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών και όλο το Σύστημα αλλά και το Επιτελείο των Βαθμοφόρων τους εύχεται πολλά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στην Προσκοπική τους ζωή! Ήμαστε όλοι περήφανοι για τους Προσκόπους Δημοκρατίας του Συστήματος μας και ήμαστε σίγουροι πως αυτοί οι 5 μαζί με αυτούς που είναι και με αυτούς που έρχονται θα φροντίσουν όπως το 99ον συνεχίσει να ανεβαίνει και να δυναμώνει για αρκετά χρόνια ακόμη!

Κλείνουμε με την αναφορά του Προέδρου Αναστιασιάδη στην ομιλία τους προς τους Προσκόπους Δημοκρατίας. 

"Πρέπει να γνωρίζετε", σημείωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, "ότι η πολιτεία πλέον περιμένει από εσάς να δώσετε πίσω τις γνώσεις σας, τα μηνύματά σας, τον τρόπο ζωής σας προς το κοινωνικό σύνολο, βοηθώντας με τη συμπεριφορά, τη συμμετοχή και τη συνεισφορά σας τον κάθε συνάνθρωπο - όχι μόνο να λύσει προβλήματα διαβίωσης, αλλά και να γίνει καλύτερος, γιατί ενάρετοι άνθρωποι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια σύγχρονη και ευνομούμενη πολιτεία" 

Πρόσκοποι Δημοκρατίας 99ου ΣΠ Μαρωνιτών Πρόσκοποι Δημοκρατίας 99ου ΣΠ Μαρωνιτών

 

 

 

 

 

 

Καλοκαιρινές Κατασκηνώσεις 2013

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι καλοκαιρινές κατασκηνώσεις όλων των Τμημάτων του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών. Η Κοινότητα, η Ομάδα αλλά και η Αγέλη μας πέρασαν σε διαφορετικούς κατασκηνωτικούς χώρους 5 απόλυτα Προσκοπικές μέρες, με δραστηριότητες, παιχνίδι και Προσκοπικό πνεύμα. 

Αρχίζοντας απο την Αγέλη Λυκοπούλων που για ακόμα μια χρονιά με την συνεργασία με διάφορα άλλα Συστήματα της Επαρχίας Λευκωσίας ολοκλήρωσε την Κατασκήνωση της στον κατασκηνωτικό χώρο των Πλατανιών απο τις 12 Ιουνίου μέχρι και τις 17. Με θέμα τα Looney Toons τα Λυκόπουλα μας έπαιξαν, διασκέδασαν και εξερεύνησαν τον χώρο προσπαθόντας να λύσουν τον μύθο της Κατασκήνωσης που οργανώθηκε απο όλους τους Βαθμοφόρους των Αγελών. Νέοι φίλοι, καινούργιες παρέες και όμορφες εμπειρίες μακριά απο το σπίτι, σίγουρα έδωσαν στα Λυκόπουλα μας κάτι να θυμούντε μέχρι τις καινούργιες του περιπέτειες τον Σεμπτέβρη ξανά στο Σύστημα!

Καλοκαιρινές Κατασκηνώσεις 2013 Καλοκαιρινές Κατασκηνώσεις 2013

Κατασκηνώσεις 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας μας ενημερώνουν πως ετοιμάζεται εκτενής ενημέρωση, με βίντεο, φωτογραφίες και άρθρα απο όλες τις Κατασκηνώσεις του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών, απο την Πόλυ Χρυσοχούς, μέχρι τον Μαθιάτη και τα Πλατάνια! Μείνετε συντονισμένοι και θα επανέλθουμε σύντομα!!

You are here: Home Ειδήσεις