Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα του 99ου Συστήματος Προσκόπων

Ανιχνευτές 99ου Σ.Π.Μαρωνιτών - Πτυχίο Δημοκρατίας

Το τριήμερο 26/4 - 28/4 στο χώρο του Παττίχειο θεάτρου στην Λάρνακα, 5 από τους Ανιχνευτές μας, η Μαρούλλα Πετρή, Μισιέλ Φραγκίσκου, Στέφανος Χατζηρούσος, Γιώργος Σκούλλος και Αντώνης Σκούλλος, έλαβαν μέρος στο τριήμερο Μαίανδρος 2, τελευταία δράση πριν την απόκτηση από τους Ανιχνευτές του Πτυχίου Δημοκρατίας. 

Το Πτυχίο Δημοκρατίας αποτελεί την ανώτατη τιμητική διάκριση στον Προσκοπισμό παγκόσμια. Οι Ανιχνευτές μετά από τη δοκιμασία που έχουν ανταποκριθεί με επιτυχία ανακηρύσσονται σε Προσκόπους Δημοκρατίας. 

Στην τελετή λήξης το τριημέρου, στο οποίο οι Ανιχνευτές είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν την Ανιχνευτική τους ζωή στο Σύστημα, να παρακολουθήσουν θεατρικές παραστάσεις και Συναυλία. Mαζί με όλους τους υπόλοιπους Ανιχνευτές του Σώματος Προσκόπων Κύπρου, ο Γενικός Έφορος, κ. Ανδρέας Λάμπρου, παρέδωσε στους Ανιχνευτές το μαντήλι Προσκόπου Δημοκρατίας το οποίο τους ξεχωρίζει από όλους τους υπόλοιπους Ανιχνευτές, μέχρι και την επίσημη ανακήρυξη τους από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθώς ο Προσκοπισμός είναι υπό την Προστασία του, σε ειδική τελετή στο Προεδρικό Μέγαρο.

Το επιτελείο των Βαθμοφόρων, ο Σύνδεσμος Γονέων του Συστήματος και φυσικά όλα τα μέλη, στέλνουν τα θερμά τους συγχαρητήρια για τους Ανιχνευτές μας και τους εύχονται όλο και πιο ψηλά Προσκοπικά ανεβάσματα καθώς αυτοί και αυτοί που έρχονται μετά είναι το μέλλον του 99ου Συστήματος Προσκόπων Μαρωνιτών.

Ανιχνευτές 99ου Σ.Π.Μαρωνιτών - Πτυχίο Δημοκρατίας

Ανασκόπηση Μαρτίου - 99ον Σ.Π.Μαρωνιτών

Ένας δύσκολος μήνας για την Κύπρο μας, αλλά ένας μήνας στον οποίο το Σύστημα μας κατάφερε με την προσφορά του να δείξει τον δρόμο σε πολλούς πως όταν σταθούμε ο ένας δίπλα απο τον άλλο μπορούμε να κάνουμε πολλά και να περάσουμε πιο εύκολα τις δύσκολες μέρες που έρχονται. 

Αντιπροσωπεία απο το Σύστημα μας, έδωσε το παρών του στην Φιλανθρωπική Συναυλία που έγινε στην Λευκωσία την 1η του Απρίλη για την συλλογή τροφίμων για άπορες οικογένειες που βασανίζονται αυτές τις δύσκολες μέρες που περνούμε. Απο τις 15:00 το μεσημέρι, Βαθμοφόροι, Ανιχνευτές και Πρόσκοποι μαζευτήκαμε στην τάφρο έτοιμοι για να προσφέρουμε την βοήθεια μας σε ότι μας ζητηθεί απο τους οργανωτές. Ο κόσμος πάρα πολύς και τα τρόφιμα να γεμίζουν κάθε τραπέζι που είχε στηθεί για να διαχωριστούν. Μέχρι και τις πρώτες πρωινές ώρες οι Πρόσκοποι του 99ου, με ενέργεια και γεμάτη χαρά έδιναν την βοήθεια τους σε όλους όσους τους την ζήτησαν. Δώσαμε όλοι μας ότι περισσότερο είχαμε για να μεταφερθούν όλα αυτά τα τρόφιμα στις αποθήκες, αλλά ταυτόχρονα φροντίσαμε να δείξουμε πως οι  Πρόσκοποι του 99ου Σ.Π.Μαρωνιτών δεν ξεχνούν ποτέ να διασκεδάζουν και να προσφέρουν χαρά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές καθώς μόνο αυτά θα μείνουν στο τέλος, οι όμορφες στιγμές και οι αναμνήσεις!

Ανασκόπηση Μαρτίου - 99ον Σ.Π.ΜαρωνιτώνΑνασκόπηση Μαρτίου - 99ον Σ.Π.Μαρωνιτών

Ταυτόχρονα, λίγο πιο δίπλα στο χώρο στάθμευσης του ΟΧΙ, άλλο μέρος του Συστήματος μας, Λυκόπουλα, Προσκόποι και Ανιχνευτές κρατώντας δάδες και με κάθε σοβαρότητα, τίμησαν την επέτειο του απελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ. Πέρασαν απο διάφορες περιοχές της Λευκωσίας, μια παρέλαση απαρτιζόμενη απο 270 Πρόσκοπους απο όλη την Λευκωσίας δείχνοντας έτσι πως οι Προσκόποι δεν ξεχνούν ποτέ την ιστορία της χώρας τους και την τιμούν με κάθε λαμπρότητα!

Joti Jota 99ης Κοινότητας Ανιχνευτών

 

Jamboree on the Air και Jamboree on the Internet

 

Στις 20-21 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας επικοινωνίας προσκόπων μέσω του διαδικτύου και του ασυρμάτου (Joti- Jota) , τα συστήματα του 86ου Παλουριώτισσας, του 99ου Μαρωνιτών, του 254ου Αγίου Παύλου και του 297ου Λατσιών διοργάνωσαν διήμερη δράση, η οποία έλαβε χώρα στο σύστημα του 86ου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, ήμασταν σε διαδικτυακή ζωντανή κάλυψη. Η δράση ξεκίνησε με τον ετήσιο αγιασμό. Ακολούθως το πρόγραμμα περιλάμβανε παιχνίδι πόλεως με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αφού στα πλαίσια αυτού περιπλανηθήκαμε σε σημαντικά σημεία της Παλαιάς Λευκωσίας.

Τελικός προορισμός ήταν το 71ο Καϊμακλίου, το οποίο είχε οργανώσει εορταστική εκδήλωση για τα 50χρονα του. Αφού παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα, το οποίο είχαν ετοιμάσει δειπνήσαμε όλοι μαζί και εξαιτίας πιεσμένου προγράμματος αναχωρήσαμε για το χώρο διανυκτέρευσης μας που ήταν το 86ο. Με την άφιξη μας στο χώρο πραγματοποιήθηκε η ανάβαση των ανιχνευτών όλων των συστημάτων που συμμετείχαν και ακολούθησε ψυχαγωγικό παιχνίδι με σχοινιά. Η πρώτη μέρα είχε κιόλας τελειώσει.

Η δεύτερη μέρα ήταν αποκλειστικά αφιερωμένη στο κεντρικό θέμα του διημέρου, το οποίο ήταν η επικοινωνία των προσκόπων μέσω του διαδικτύου και του ασύρματου (Joti-Jota). Μετά το πρόγευμα ξεκινήσαμε να επικοινωνούμε με προσκόπους από διάφορες χώρες κυρίως χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα. Κατά τη διάρκεια εκτελούσαμε μία από τις απαιτήσεις της Κοινότητας Εκατονταετηρίδας, η οποία ζητούσε να συλλέξουμε ευχές για τα κυπριακά εκατοντάχρονα του προσκοπισμού από προσκόπους διαφόρων χωρών. Τέλος, έγιναν τα τυπικά λήξης της διήμερης δράσης και αναχωρήσαμε. 

 

Ανταπόκριση απο την Σύνοδο της 99ης Κοινότητας Ανιχνευτών για το Έπαθλο Γενικής Εφορείας!

 

 Joti Jota 99ης Κοινότητας Ανιχνευτών

 

You are here: Home Ειδήσεις