Καλωσορίσατε στην Ιστοσελίδα του 99ου Συστήματος Προσκόπων

Καρναβαλίστικο Πάρτυ 99ου Σ.Π.Μαρωνιτών

Τα Λυκόπουλα, οι Προσκόποι και οι Ανιχνευτές του 99ου Συστήματος Μαρωνιτών Προσκόπων, θέλουν να προσκαλέσουν όλους όσους θέλουν να μασκαρευτούν και να έρθουν να διασκεδάσουν μαζί μας, το Σάββατο 9/3/2013, απο τις 15:00 μέχρι τις 18:00 στην Εστία μας (πίσω απο εργοστάσιο Κ.Θεοδώρου, Στρόβολος), για ένα καρναβαλίστικο πάρτυ με πολλές εκπλήξεις, χειροτεχνίες και διαγωνισμό για την πιο έξυπνη αμφίεση!!

Σας προσκαλούμε όλους εσάς που δεν μας έχετε γνωρίσει ακόμα να έρθετε να διασκεδάσετε μαζί μας σε ένα αλλιώτικο ΠροσκοπικοΚαρναβαλίστικο Πάρτυ!!!

Καρναβαλίστικο Πάρτυ 99ου Σ.Π.Μαρωνιτών 

22η Φεβρουαρίου - Η σημαντικότερη μέρα για ένα Πρόσκοπο

22η Φεβρουαρίου - Η σημαντικότερη μέρα για ένα Πρόσκοπο

 

Ο Προσκόπισμός ξεκίνησε στην Αγγλία το 1907 και βασίστηκε στις ιδέες του Λόρδου Μπεϊτεν Πάουελ, και στο βιβλίο του "Προσκοπισμός για Παιδιά". Τόσο το βιβλίο όσο και το Προσκοπικό πρόγραμμα αποδείχτηκε οτι είχαν παγκόσμια απήχηση στις καρδιές των παιδιών και πολύ γρήγορα απλώθηκαν σε ολόκληρο το κόσμο. 

Ενώ όμως οι σκοποί του Προσκοπισμού και οι αρχές του, δηλαδη ο Νόμος και η Υπόσχεση είναι πάντα επίκαιροι και παγκόσμιας αποδοχής, το ευέλικτο Προσκοπικό πρόγραμμα δουλειάς προσαρμόζεται ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της νεολαίας και της κοινωνίας μέσα στην οποία ζούν οι Προσκόποι σε οποιοσδήποτε μέρος του κόσμου. 

Η Παγκόσμια Προσκοπική Κίνηση είναι μια "Αδελφότητα Ελεύθερων Ανθρώπων" που σκοπός της έχει την διαμόρφωση και δημιουργία καλών πολιτών. Συνάμα προσπαθεί να αναπτύξει την συνεργασία, την φιλία, τον σεβασμό μεταξύ των Προσκόπων όλου του κόσμου, για την εδραίωση και διατήρηση της παγκόσμιας κατανόησης και ειρήνης. 

Φέτος είναι μια ιδιαίτερη μέρα για μας τους Προσκόπους του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Το 2013, φέρνει μαζί του τα 100 χρόνια Κυπριακού Προσκοπισμού και η φετινή Ημέρα Σκέψης έχει μια ιδιαίτερη σημασία για όλους τους ένστολους αλλά και για όλους του φιλοΠρόσκοπους. 

Στις λέξεις που απαρτίζουν την Προσκοπική μας Υπόσχεση, εμπερικλείονται όλα όσα χρειάζεται η Κοινωνία μας σήμερα για ένα καλύτερο, πιο όμορφο, ειρηνικό και αξιοπρεπές μέλλον για όλους, ασχέτως χρώματος, φυλής, θρησκείας. Κάθε Πρόσκοπος σήμερα, στρέφει την σκέψη του σε όλους τους υπόλοιπους Αδερφούς του σε όλο τον πλανήτη, με τους οποίους μοιράζετε την ίδια αγάπη, το ίδιο πάθος και την ίδια "τρέλα" για μια Ιδέα που συναρπάζει και οδηγεί όλους μας σε ένα δυσκολότερο αλλά πιο όμορφο μονοπάτι από αυτό που μας "αναγκάζει" η κοινωνία του 2013 να ακολουθήσουμε. 

Το κάθε Λυκόπουλο, Πρόσκοπος, Ανιχνευτής και Βαθμοφόρος σήμερα, παίρνει το μυαλό του στις όμορφες στιγμές που έχει ζήσει, στα διήμερα, στα παιχνίδια, στα τραγούδια, στις κατασκηνώσεις, στα βράδια γύρω από την φωτιά και εύχεται όλοι να είχαν την ευκαιρία να ζήσουν αυτά που ζούμε εμείς!

Είναι η σημαντικότερη μέρα στην ζωή ενός Προσκόπου, γιατί σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη μέρα, αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της Προσκοπικής μας οικογένειας..Σήμερα αντιλαμβανόμαστε καλύτερα πως αυτή η Ιδέα δεν περιορίζεται στα όρια της μικρής μας Κύπρου, αλλά αγγίζει κάθε χώρα, κάθε θάλασσα, κάθε δέντρο,κάθε πόλη και κάθε μικρό χωριό αυτού του πλανήτη!

Καλή Ημέρα Σκέψης σε όλους τους Αδερφούς, την καλύτερη χρονιά για τα 100χρονα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου και οι ευχές από το 99ον Σύστημα Προσκόπων Μαρωνιτών για όλο και πιο ψηλά Προσκοπικά Ανεβάσματα!

-ΖΗΤΩ Ο ΛΟΡΔΟΣ-

Εκδηλώσεις Ημέρας Σκέψεως Επαρχιακής Εφορείας Λευκωσίας

Στις 16/2/2013, η Επαρχια Εφορεία Προσκόπων Λευκωσίας, σε συνεργασία με όλα τα Συστήματα της Λευκωσίας οργάνωσαν στην Παλιά Πόλη της Λευκωσίας, σειρά εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας Σκέψης του Προσκοπισμού που είναι κανονικά στις 22/2/13. Η Ημέρα Σκέψης είναι η πιο σημαντική γιορτή του Προσκοπισμού καθώς γιορτάζουμε την γέννηση αλλά και τον θάνατο του ιδρυτή της Παγκόσμιας Προσκοπικής Κίνησης Λόρδου Μπέιτεν Πάουελ. 

Τα Λυκόπουλα μας, με χορωδία στην είσοδο της Λήδρας, με παιχνίδια σε όλους τους δρόμους της Παλιάς Λευκωσίας, χειροτεχνίες και τραγούδια διασκέδασαν την ημέρα τους, έκαναν νέους φίλους και έδειξαν σε όλους που ήταν στην περιοχή τι σημαίνει Προσκοπισμός και τι Λυκοπουλίστικη ζωή! Όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες μας τα δικά μας Λυκόπουλα πέρασαν υπέροχα με την βοήθεια των Βαθμοφόρων μας!!

Εκδηλώσεις Ημέρας Σκέψεως Επαρχιακής Εφορείας Λευκωσίας 
Εκδηλώσεις Ημέρας Σκέψεως Επαρχιακής Εφορείας Λευκωσίας

 

You are here: Home Ειδήσεις Τελευταίες ειδήσεις